توصیههای تغذیهای برای پیشگیری از رفلاکس معده در ماه مبارک رمضان
مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه رفلاکس معده مشکل رایجی است که میتواند باعث عوارض و علائم دردسرساز مانند سوزش سر دل شود، گفت: غذاهایی که میخورید بر میزان اسید تولیدی معده اثرگذار است، خوردن غذاهای مناسب کلید کنترل ریفلاکس اسید یا بیماری ریفلاکس معده به مری(GERD) است که یک نوع شدید و مزمن ریفلاکس اسید معده است.
نسرین علیزاده روز چهارشنبه 15 فروردینماه 1403 در گفت و گو با وبدا، با تاکید بر اینکه افرادی که دچار ریفلاکس معده هستند قبل از روزه داری باید با پزشک معالج خود مشورت کنند، خاطرنشان کرد: افراد مبتلا به ریفلاکس اسید معمولاً می توانند علائم خود را با تغییر شیوه زندگی و دارو کنترل کنند. اگر تغییر شیوه زندگی و داروها باعث بهبود علائم نشد، با پزشک خود صحبت کنید. پزشک داروهای تجویز شده را تغییر می دهد یا در موارد شدید جراحی را توصیه میکند.
وی توصیههای تغذیهای را بیان و مطرح کرد: برای کنترل علائم، میتوانید با حذف غذاهای پرچرب مانند سیب زمینی و پیاز سرخ کرده، محصولات لبنی پرچرب، مانند کره، شیر پرچرب، پنیر و خامه ترش، گوشت گاو و یا بره سرخ شده، ژامبون و سایر فراوردههای پروتئینی( انواع سوسیس و کالباس)، دسرها یا تنقلاتی مانند بستنی و چیپس، سسهای خامهای و سسهای سالاد و غذاهای روغنی و چرب برنامه غذایی درست را شروع کنید.
علیزاده با اشاره به اینکه میوه ها و سبزیجات اجزای سالم یک رژیم غذایی مناسب هستند، یاداوری کرد: اما برخی از میوه ها، به خصوص میوه های بسیار اسیدی می توانند علائم GERD را ایجاد یا بدتر کنند.
وی ادامه داد: اگر به طور مکرر ریفلاکس اسید معده دارید، باید مصرف غذاهای مثل پرتقال،گریپ فروت، لیمو، لیموترش، آناناس، گوجه فرنگی، شکلات سیر، پیاز و غذاهای تند، نعناع و محصولات با طعم نعناع را حذف کنید.
مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به اهمیت سبک زندگی، عنوان کرد: علاوه بر کنترل علائم ریفلاکس با رژیم غذایی و تغذیه، می توان علائم را نیز با تغییر سبک زندگی مدیریت کنید.
علیزاده توصیه کرد: آنتی اسیدها و سایر داروهایی که تولید اسید را کاهش می دهند مصرف کنید، وزن مناسب را حفظ کنید، آدامسی بجوید که با طعم نعناع نباشد،از مصرف الکل خودداری کنید، سیگار نکشید، پرخوری نکنید و آهسته غذا بخورید.
وی ادامه داد: حداقل 2 ساعت پس از صرف غذا در حالت ایستاده بمانید،از پوشیدن لباس های تنگ خودداری کنید.3 تا 4 ساعت قبل از رفتن به رختخواب غذا نخورید. برای کاهش علائم ریفلاکس در هنگام خواب، سر تخت خود را 10 تا 15 سانتی متر بالا بیاورید.